E-İHRACATTA PAZARLAMANIN BAŞARILI OLMASI İÇİN GEREKENLER NEDİR?

Learn Digital Marketing from an Expert!

Training Packages

E-commerce is very easy with E-adam!

Let's Call You

E-İHRACATTA PAZARLAMANIN BAŞARILI OLMASI İÇİN GEREKENLER NEDİR?

E-adam

E-adam 4 Nisan 2023

E-İHRACATTA PAZARLAMANIN BAŞARILI OLMASI İÇİN GEREKENLER NEDİR?

Günümüzde artık her firmanın, her markanın kullanması gereken bir yöntem olan pazarlamanın, e-ihracatta başarılı olması için gereken bazı önemli noktalar var. Yaptığınız pazarlama stratejilerinin başarılı olabilmesi için e-ihracat sitenizde olması gerekenleri sizin için sıraladık:

  1. Site Dilinin Çevirileri: E-ihracat site dilinin satış yapılacak ülkede kullanılan dile göre çevirilerinin yapılması gerekir. E-ihracat sitesinin ürün adları - ürün açıklamaları - sözleşmeleri - genel site dili gibi kısımlar özenle hazırlanmalıdır.
  2. Ürün Fiyatlarının Çevirilmesi: Ürün fiyatları satış yapılacak ülkede kullanılan para birimine çevrilmeli ve ürün fiyatları iade - gümrük fiyatı gibi ek maliyetleri hesaba katarak tekrar belirlenmelidir.
  3. Kargo Fiyatı Belirleme: Kargo fiyatı, satış yapılacak ülkedeki ortalama kargo fiyatları göz önüne alınarak siteye yansıtılmalıdır. Eğer Türkiye'den gönderim daha yüksek kargo maliyeti doğruyorsa ürünlerin içine kargo fiyatlarının bir kısmını ekleyerek o ülkedenin ortalama kargo fiyatının üstüne çıkılmaması gerekir.
  4. Ödeme Yöntemi Belirleme: Satış yapılacak ülkedeki popüler ödeme yöntemleri ve alternatif ödeme yöntemleri siteye entegre edilmesi gerekir.
  5. Müşteri Destek: Sorun yaşayan ya da talepleri olacak müşteriler ile karşılaştığınızda destek olmak için chat uygulamaları - telefon hizmeti verilmelidir.

E-İhracat alanında daha fazla bilgi almak için bize buradan ulaşabilirsiniz. E-ihracat paketlerimizi buradan inceleyebilirsiniz.