Benzer Hedef Kitle Oluşturma

Learn Digital Marketing from an Expert!

Training Packages

E-commerce is very easy with E-adam!

Let's Call You

Benzer Hedef Kitle Oluşturma

E-adam

E-adam 20 Ocak 2022

Benzer Hedef Kitle Oluşturma

Benzer Hedef Kitle; Sitenizi ziyaret eden, sosyal medya hesaplarınızda sizi takip eden, mesaj gönderen veya mobil uygulamanızı indiren en iyi müşterilerinize benzer müşterileri bulmanıza yardımcı olur. Benzer hedef kitle oluştururken öncelikle benzerini bulmak istediğiniz 'Hedef Kitle Kaynağı'nı seçmeniz gerekmektedir. Sonrasında Facebook'ta seçtiğimiz bu kaynak kitleye benzer demografik özelliklere sahip ya da benzer ilgi alanlarında olan kişileri bulur.

Benzer Hedef Kitle oluşturabilmeniz için Facebook Pixelinizin Olması Gerekir. Facebook Pixeliniz Yoksa ''Facebook Pixeli Nasıl Oluşturulur?''blog yazımıza göz atabilirsiniz. Eğer Facebook Pixeliniz %100 verimli çalışıyorsa benzer hedef kitle oluşturmaya hazırız demektir. Hadi başlayalım!

Facebook Benzer Hedef Kitle Oluşturma:

  • Facebook Reklam Yöneticisi > Hedef Kitleler Kısmına girin
  • Hedef Kitle Oluştur sekmesine tıklayın ve Benzer Hedef Kitle'yi seçin
  • Benzerini oluşturmak istediğiniz Benzer Hedef Kitle Kaynağı'nı seçin. Seçtiğiniz kaynağın verisinin 1000'den fazla olmasına dikkat edin. Çünkü Facebook'ta Benzer Hedef Kitle oluştururken ne kadar çok verimiz olursa daha etkili bir Benzer Hedef Kitlesi'ne sahip olmuş oluruz. Eğer ki Facebook'a 1000'den az pixel hareketi verirsek kaliteli bir Benzer Hedef Kitle Oluşturma şansımız azalır. Web Sitenizi Ziyaret Edenler, Sepetine Ürün Ekleyenler, Ürün Görüntüleyenler, Sitede Arama Yapanlar, Sitede Belirli bir Sürenin Üzerinde Zaman Geçirenler, Sitenizden Alışveriş Yapanlar, Sitenizde En Az 3 ve Üzeri Sayfa Gezinenler, Sitenizde Belirli bir Kategoriyi Ziyaret Edenler, Facebook ya da Instagram Sayfanıza Mesaj Gönderenler, Facebook ya da Instagram Sayfanızı Ziyaret Edenler, Facebook ya da Instagram Reklamlarınızla Etkileşime Geçenler, Sitenizden Belirli Tutar Üzerinde Alışveriş Yapanlar, Sitenizden En Az 3 Kere Alışveriş Yapanlar, Sitenizden En Az 3 Adet Ürün Alanlar, Sitenizde Sepetine En Az 2 Ürün Atanlar vb. varyasyonlar ekleyerek Benzer Hedef Kitleler oluşturabilirsiniz. Bunlara ek olarak ''Özel Olarak Oluşturduğunuz'’ Hedef Kitlenin de Benzer Hedef Kitlesini oluşturabilirsiniz. Kaynağı seçtikten sonra benzer bir kişiyi bulmak istediğiniz Ülke ya da Ülkeleri seçebilirsiniz. 'Hedef Kitle Büyüklüğünü Seçin' kısmında kaynağınıza benzer insanlardan kaç kişi hedeflemek istediğinizi seçebilirsiniz. İPUCU: Hedef kitle büyüklüğü seçerken; hedef kitle büyüklüğü, seçtiğiniz konumların birleştirilmiş nüfusunun %1'i ile %10'u arasında değişir. %1'lik bir benzer hedef kitle, benzer hedef kitle kaynağınıza en çok benzeyen kişilerden oluşur. Oranı artırdığınızda daha büyük ve daha geniş bir hedef kitle elde edersiniz.Eğer ki markanızın erişimini artırıp trafiğinizi büyütmek istiyorsanız %5-%10 arası hedef kitle büyüklüğünü seçebilirsiniz. Markanızın dönüşümlerini artırmak ve kaynağınıza daha benzer müşterileri bulmak istiyorsanız %1-%5 arasındaki hedef kitle büyüklüğünü seçmenizi öneririz Benzer Hedef Kitle Sayısı ise; benzerlik düzeyi kaynağınızdan farklı olan birden fazla benzer hedef kitle oluşturabilirsiniz. Bu, farklı dönüşüm değerlerine sahip hedef kitleler için farklı teklifler vermenize olanak tanır. Hedef Kitle Oluştur'a tıklayın.

Benzer Hedef Kitleleri, reklam hazırlarken de Hedefleme bölümünden oluşturabilirsiniz. Benzer Hedef Kitleleri, herhangi bir hedef kitlenizin üzerine gelip benzerini oluşturabilirsiniz. Benzer hedef kitleyi oluşturduğumuza göre artık biraz bekleyeceğiz.

Benzer hedef kitlelerin oluşturulması 6 ila 24 saat arası sürebilir. Bundan sonra söz konusu hedef kitleyi reklamlarınızda aktif olarak hedeflemeye devam ettiğiniz sürece hedef kitle 3 ila 7 günde bir kendini yeniler. Benzer hedef kitlenizi reklamlarınızda kullanmak için güncellemeyi beklemenize gerek yoktur.

Hedef kitlenizin ne zaman güncelleneceğini merak ediyorsanız, hedef kitle yönetici sayfanızı ziyaret edip durum seçeceğini kontrol ederek altındaki tarihte ne zaman güncelleneceğini görebilirsiniz.

Peki Biz Bu Benzer Hedef Kitleyi Nasıl Etkili Kullanacağız?

Benzer Hedef Kitle oluştururken önemli bazı kriterleri sizinle paylaşmak isteriz. Bunlardan bazıları:

  • Sitenizi Ziyaret Eden Kişilere Benzer Hedef Kitle oluşturduğunuzda Yaş ve Cinsiyet kısımlarınızda kitlenize uygun hedeflemeler yapmanız gerekmektedir.
  • Eğer ki Benzer Hedef Kitle oluşturmak için kaynağınızdaki Pixel Olaylarınız az ise Hedef Kitle Büyüklüğünü %1 olarak seçmeniz daha etkili olacaktır.
  • Yukarıdaki durumun tersine örneğin 1000'in üzerinde Pixel Olayı olan bir kaynağa Benzer Hedef Kitle oluşturduysanız ve daha spesifik bir hedefleme yapmak isterseniz Yaş ve Cinsiyeti seçtikten sonra ''Detaylı Hedefleme'’ yaparak daha etkili bir kitleye ulaşabilirsiniz.

Örneğin; Çocuk ürünleri satan bir firmanız var ve internet üzerinden satış yapıyorsunuz. Fakat daha büyük bir kitleye ulaşmak istiyorsunuz. Ancak hamile ve çocuğu olan kişileri ya da belirli yaşlarda çocuğu olan kişileri bulmakta zorluk çekiyorsunuz. Bu hedef kitleyi bulmak için 2 önemli ayrıntı bulunmaktadır. Detaylarını öğrenmek için bize ulaşabilirsiniz. :)

Benzer Hedef Kitleler çok ayrıntılı bir konudur. Çünkü belirlediğiniz kaynağa benzer hedef kitle oluştururken Facebook her zaman doğru verileri vermeyebiliyor. Bu nedenle benzer hedef kitleyi en kaliteli hale getirmek için bazı optimizasyon ve stratejilerin kullanılması gerekiyor.

Unutmayın; her web sitesi her zaman mevcut halinden çok daha fazla dönüşüm getirir. Daha fazla dönüşüm için her biri alanında uzman olan ekibimizden bilgi alabilirsiniz.

Güncel içerikler için bizi takip etmeye devam edin! :)