E-İHRACAT İÇİN YURT DIŞINDA DEPO GEREKLİ Mİ?

Learn Digital Marketing from an Expert!

Training Packages

E-commerce is very easy with E-adam!

Let's Call You

E-İHRACAT İÇİN YURT DIŞINDA DEPO GEREKLİ Mİ?

E-adam

E-adam 6 Nisan 2023

E-İHRACAT İÇİN YURT DIŞINDA DEPO GEREKLİ Mİ?

E-ihracat yapmak isteyen işletmelerin en çok düşündüğü sorunlardan biri de depo sorunu. Peki e-ihracat için yurt dışında deponuz olmasına gerek var mı? Ya da hangi durumlarda depolama yapmalısınız?

Hemen cevaplayalım: E-ihracata başlamak için yurt dışında depo tutmanıza ya da depolama hizmeti almanıza gerek yok. Ürünlerinizi yurt dışı kargo hizmet veren lojistik firmaları üzerinden gümrük vergileri ödendikten sonra rahatlıkla ulaştırabilirsiniz.

E-İhracatta Hangi Durumlarda Depolama Yapılmalıdır?

  • Tekil ürün gönderimi toplu ürün gönderimine göre daha maliyetlidir. Bu nedenle siparişleriniz arttığında satış yaptığınız ülkede depo hizmeti alarak ürünlerinizi o ülkeye toplu olarak göndermeniz kargo maliyetlerinizi aşağıya çeker ve rekabet gücünüzü arttırır.
  • Ürünlerinizi yurt dışı deponuza toplu olarak çektikten sonra tekil olarak depodan gönderim sağlayarak avantaj sağlayabilirsiniz. Ayrıca iade süreçlerinde ürünleri Türkiye'ye geri çekmek oldukça maliyetlidir.
  • İade edilen ürünler yurt dışındaki deponuza çekerek iade maliyetlerinde avantaj sağlayabilirsiniz. Biz ise E-adam Dijital Danışmanlık Ajansı olarak sizin tüm e-ihracat depolama süreçlerinizde yanınızda oluyoruz. Sizin için depo kiralama, operasyonel süreçlerin yönetimi gibi konularda bilgilendirme de sağlayarak işlemlerinizi kolayca halletmenizi sağlıyoruz.

Kapsamlı e-ihracat paketlerimizi buradan inceleyebilir, bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.