Facebook Business Manager Nedir? Business Manager Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Learn Digital Marketing from an Expert!

Training Packages

E-commerce is very easy with E-adam!

Let's Call You

Facebook Business Manager Nedir? Business Manager Hesabı Nasıl Oluşturulur?

E-adam

E-adam 25 Mayıs 2020

Facebook Business Manager Nedir? Business Manager Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Facebook Business Manager Nedir?

Facebook reklam hesabınızı, Facebook ve Instagram sayfalarınızı, uygulamalarınızı, ürünlerinizin içerisinde bulunan kataloğunuzu, tüm müşterilerin bütün olaylarını takip edebilmek için pixelinizi, çevrimdışı olay setlerinizi, özel olarak hazırladığınız dönüşümlerinizi, hazırladığınız hedef kitlelerinizi paylaşmayı, domaininizi güvene almayı ve başka kullanıcılardan yetki alıp yetki vermenizi yönetir.

Facebook Business Manager Ne İşe Yarar?

Yukarıda saydığımız tüm maddelerin tek bir panel üzerinden kolay bir şekilde yönetilmesini sağlar.

  • Başka firma yada arkadaşlarınıza yetki vermeyi ya da yetki almanızı sağlar.
  • Yetkilerin onaylanıp onaylanmadığını görmenizi sağlar.
  • Yukarıda saydığımız tüm maddelerinde de aynı zamanda tek panel üzerinden açılmasını sağlar. (Örneğin; bir Facebook reklam hesabınız yoksa ya da bir Facebook sayfanız yoksa Business Manager paneli üzerinden tek sayfada oluşturabilirsiniz.)
  • Ödeme yöntemlerinizi yönetmenize imkan verir.
  • Facebook reklam yöneticisi, Facebook sayfası, Intagram sayfası, pixel ve katalog arasındaki bağlantıları tek panel üzerinden kurmanızı sağlar.
  • Birden fazla reklam hesabı, Facebook ve Instagram sayfası, katalog ve pixel yönetmenizi sağlar.

Facebook Business Manager'ı Nasıl Oluşturabilirim?

Business Manager hesabı oluşturabilmek için bir Facebook profilinizin olması gerekir. Business Manager'a giriş yapmak için Facebook hesabınızın kullanıcı adını ve şifresini kullanırsınız. Bu, giriş yapmak için sadece bir e-posta adresi ve şifre kullanmaktan daha güvenlidir.

  • business.facebook.com/overview adresine gidin.
  • Sağ üstte bulunan ''Hesap oluştur'’ butonuna tıklayın.
  • İşletmeniz için bir ad girin ve iş e-posta adresinizi girdikten sonra ''ileri'’ butonuna tıklayın. (Kullanmakta olduğunuz mail adresinizi girmeniz gerekiyor çünkü kısa bir süre sonra onaylama maili alacaksınız.)
  • İşletmenizin bilgilerini girin ve ''Gönder''e tıklayın.
Facebook Business Manager'ı Oluşturduktan Sonra Hesapta Yapılacak İşlemler

Eğer ki Business Manager panelindeki gibi baştan aşağıya sırayla gidecek olursak;

  1. Facebook sayfanızı ekleyin.
  2. Reklam hesabınızı kurun. (Ekle kısmına tıklayıp yeni bir reklam hesabı kurun düğmesine tıklayın.) Eğer ki reklam hesabınız var ise ''kişi ekle'’ kısmından kişileri ekleyebilirsiniz.
  3. Uygulama kodu ile uygulamanızı ekleyebilirsiniz.
  4. Instagram hesabını ekleyin ve ''varlıklar ekle'’ kısmından reklam hesabınıza bağlantısını sağlayın.
  5. Kataloğunuz yoksa ekle kısmından yeni bir katalog oluştur düğmesine tıklayın. Eğer ki kataloğunuz varsa ''kişi ekle'’ kısmından kendinizi ve çalışma arkadaşlarınızı ekleyiniz. Daha sonra ''Associate sources'’ kısmından katalog ile pixelinizi bağlayın. Facebook katalog nasıl oluşturulur öğrenmek için blog yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

**Pixeller ** kısmında eğer ki pixeliniz yoksa ''ekle'’ kısmından yeni pixel ekleyebilirsiniz. Eğer pixeliniz varsa ''kişi ekle'’ kısmından yetki verebilir, ''Bağlı varlıklar'’ kısmından reklam hesabınıza bağlayabilirsiniz. Facebook pixeli nasıl oluşturulur öğrenmek için blog yazımızı okuyabilirsiniz.

Facebook Business Manager hakkında daha detaylı bilgi için uzman ekibimiz ile iletişime geçebilir, ekibimizden yardım alabilirsiniz.