YURT DIŞINA KARGO GÖNDERİMİ NASIL YAPILIR?

Learn Digital Marketing from an Expert!

Training Packages

E-commerce is very easy with E-adam!

Let's Call You

YURT DIŞINA KARGO GÖNDERİMİ NASIL YAPILIR?

E-adam

E-adam 11 Nisan 2023

YURT DIŞINA KARGO GÖNDERİMİ NASIL YAPILIR?

Yurt dışına nasıl kargo gönderileceği, e-ihracat yapmak isteyen işletmelerin en çok düşündüğü konulardan biri. Peki yurt dışına kargo göndermek ne kadar kolay? Öncelikle yurt dışına kargoyu, yurt dışı taşımacılığı yapan DHL - UPS - FEDEX - ARAMEX - PTT - UPS gibi şirketlerle gönderebilirsiniz. Yani böylece sizin adınıza e-ihracatı kargo firmaları yapmış oluyor.

Yurt Dışına Kargo Gönderim Süreleri Ne Olmalıdır?

Yurt dışına gönderim süreleri taşımacılık yöntemine göre değişkenlik gösterir. 3 ila 25 gün arasında gönderim süreleri olabilir. Tavsiye edilen gönderim süresi 3-5 gündür. Uçak kargo ile Express gönderim yaparak hızlı teslimat yapabilirsiniz.

Gümrük Vergisi Nedir?

Gümrük vergileri, bir eşyanın ithalatında yani yurtdışından getirilmesinde, ya da bir malın yurt dışına gönderilmesinde yani **ihracatında alınan vergilerdir. Dolayısıyla, ithalatta ve ihracatta alınan tüm vergiler, gümrük vergileri olarak tabir edilir. Yurt dışına ürün gönderdiğinizde gümrüğe takılan ürünün gümrükten geçmesi için satın alan müşteriye bilgilendirme yapılır. Gümrüğe vergisini ödedikten sonra müşteri ürününü teslim alabilir. Eğer müşteri gümrük vergisini ödemez ise ürününüz teslim olmadan ek ücretlerle satıcıya geri gelir. Bu nedenle Türkiye'den ürün gönderirken gümrük vergilerini ödeyerek gönderim yapmanızı tavsiye ediyoruz. Gümrük vergisini ürün fiyatlarının içine dahil etmenizde de fayda var. E-adam olarak biz nasıl bir kolaylık sağlıyoruz? Biz de kargo fiyatı listeleme firmaları ile Türkiye şirketiniz üzerinden anlaşmalarınızı sağlıyoruz. Bu sayede her kargo firması ile tek tek anlaşma yapmanıza gerek kalmıyor. Kargo fiyatı hesaplama ve kargo firmalarını karşılaştırmanız için paneller veriyoruz. Paneller üzerinden kargo gönderimi yapılacak ülkeye gidecek ürünün bilgileri girilerek kargo fiyatları hesaplayıp sizin için en uygun kargo firmasını seçiyorsunuz. Böylece kargonuz yurt dışı turuna çıkmaya hazır hale gelmiş oluyor. E-ihracatta daha fazla bilgi almak için bize buradan ulaşabilirsiniz.