Web Site Hızınızı Arttırarak Cironuzu Arttırın

Dijital Pazarlamayı Uzmanından Öğren!

Eğitim Paketleri

E-adam ile E-ticaret çok kolay!

Sizi Arayalım

Web Site Hızınızı Arttırarak Cironuzu Arttırın

E-adam

E-adam 9 Ocak 2020

Web Site Hızınızı Arttırarak Cironuzu Arttırın

Google verilerine göre web sitesindeki her bir saniyelik gecikme cironuzu %20 azaltıyor. Web sitenizin hızını optimize ederek ciro artışını rahatlıkla sağlayabiliriz. Google verilerine göre tavsiye edilen yüklenme hızı 3 ile 4 saniye arasındadır. Her bir saniyelik gecikme cironuzu azaltıyor. Peki web site hızını nasıl optimize ederiz ?

1.İyi Bir Server Kiralayın

Server: Web sitesindeki dosyaların, her türlü bilginin kaydedildiği bir mecradır. Giren insan sayısına göre, yüklediğiniz veriye göre serverinizin bu verileri kaldırıyor olması lazım. Hangi e-ticaret altyapı sağlayıcısı ile çalışıyorsanız size doğru bilgiyi verecektir. 2.Ön Bellek/ Cashe Sisteminizi Aktif Edin Ön bellek/cashe sistemi: Web sitenize giren bir kullanıcının sitenize girdiği andan itibaren tüm bilgiyi tekrar çerezlerden çekmesini sağlayan, tekrar indirmesine engel olan iyi bir sistemdir. Daha fazla kullanıcı girdikçe serverinizi yormayan, kullanıcıların sayfalar gezindiği sürece tekrar sizin serverinizdan değil de çerezlerinizden verileri çekmesini sağlayan bir sistemdir.

## 3.CDN Kullanın

CDN: Server'ınızın yanında fotoğrafların ve benzeri büyük dosyaların tutunduğu bir mecradır. CDN'le beraber daha büyük bir servere geçmek yerine fotoğrafları CDN'le depolayarak serverinizdeki yükü hafifletip web sitenizin hızını arttırabilirsiniz.

4.Görselleri Optimize Edin

Görsellerin boyutlarını web sitenize göre düzenleyin. Web sitenize yükleyeceğiniz görsellerin boyutları herhangi bir fotoğrafta 100 KB'ı geçmemesi gerekiyor. Ana sayfa bannerların 50 ile 150 KB, sliderların maksimum 250 KB geçmemesi gerekiyor. Bir sayfada kullanıcı ne kadar fazla MB indirmeye çalışırsa o kadar web sitesi yavaş açılacaktır. Bu nedenle gereksiz MB'dan uzaklaşın, web sitenizdeki dosyaları küçültün ve sitenin yüklenme hızını arttırın. Ana sayfanızın toplam boyutu 8-9 MB'i geçmesin, geçerse Google'ın size verdiği puanlar düşer o yüzden ana sayfanızın boyutunu küçük tutun.

5.Html Css Gibi Kodları Düzenleyin

Açılmayı engelleyecek kodlar varsa bunları kısaltın veya kaldırın. Altyapı sağlayacağınız bu durumla ilgilenecektir. Bunu Google Chrome'da sağ tıklayıp incele dedikten sonra sağ üst tarafta network kısmından hangi kodun, hangi fotoğrafın web sitenizde açılma hızını kaç saniyede etkilediğini görebilirsiniz. Burada web sitenizi yavaşlatan fotoğrafları küçültebilir ya da kodları alt yapı sağlayıcınıza gönderebilirsiniz. Bunları yaptıktan sonra web site hızınızın iyi olup olmadığını test etmek için en güvenilir mecra Google Pagespeed'dir.

Google Pagespeed: Web sitenizin URL adresini yazarak hızınızı etkileyen faktörleri görebilirsiniz. Bunlar size sayısal olarak geri dönen bilgilerdir. Bir de müşteri deneyimlerini test etmeniz lazım. Web sitenizde Google Analytics kodlarını yerleştirerek sitenizde müşterilerinizin yaptığı tüm hareketleri izleyebilirsiniz. Sitenizin açılma hızı kaç saniyedir, Türkiye ortalamasında kaç saniyedir, hangi cihazlarda kaç saniyede açılıyor, hangi tarayıcılarda kaç saniyede açılıyor görebilirsiniz. Ayrıca sayfa bazlı da tüm sayfanızın Türkiye ortalamasında kaç saniyede açıldığına bakarak kullanıcı tarafından gelen verileri kaydederek hataları görüp çözebilirsiniz. Diğer tespit aracı Yandex Metrica'dır.

Yandex Metrica: Görsel bir araçtır. Yandex Metrica kodlarını web sitenize ekleyerek sitenizde gezinen kullanıcıların hangi sayfada takılma yaptığını görebilir, ekran videolarını izleyerek inceleyebilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz yöntemlerle web sitenizi hızlandırın cironuzu arttırın.

Güncel içerikler için bizi takip etmeye devam edin! :)